A gölniczbányai iparosok társasköre
Spoločenský kruh remeselníkov v Gelnici mal 20. januára 1895 valné zhromaždenie za predsedníctva Alexandra Mücka. Spolok sa rozšíril o 15 členov, knižnica má 428 zväzkov. Voľba nových funkcionárov: predseda Alexander Mück, podpredseda Michal Mauritz, tajomník Armin Flachbarth, pokladník Ján Schütz, knihovník Jozef Bernáth ml., členmi výboru sa stali: Michal Streck ml., Ľudovít Antony, Michal Elischer a Štefan Király.