Tűzoltóügy
Spišskonovoveský hasičský spolok mal 13. januáta 1895 valné zhromaždenie, na ktorom boli zvolení jeho noví funkcionári: vrchný veliteľ Tóbiás Putsch, zástupca veliteľa Leopold Schivetz, lekár Dr. Maximilián Ujtelki, skladník Edmund Papp, velitelia oddelení Gustáv Bárányi, Ľudovít Raáb, Jozef Häuszer.