"A Vaskapu" [...]
20. januára prebehlo v Spišskej Belej valné zhromaždenie akcionárov turistického domu Vaskapu (Železná brána). Predsedom bol zvolený Augustín Gresch a zapisovateľom Baltazár Bohusch. Z hlásenia predsedníctva a dozornej rady vyplýva, že rok 1894 patril v Tatranskej Kotline k lepším. Bolo prijaté uznesenie o prijatí 3 členov domu Vaskapu do kúpeľnej komisie, a to: Fridrich Roth, Armin Mayer, Fridrich Gretzmacher. do predsedníctva boli zvolení: pokladník Ján Ludvigh, Augustín Kaltstein, Ján Tünner, Augustín Gabriel, Fridrich Gretzmacher. Zápisnicu overili Augustín Ludvigh a Armin Mayer.