A helybeli olvasókör
Miestny čitateľský kruh v Spišskej Novej Vsi mal 9. februára 1895 valné zhromaždenie za predsedníctva Ladislava Szélla. Hlavným predmetom zasadania bola finančná situácia spolku. Spolok má po poslednom roku manko, keďže klesol počet jeho členov z 94 na 74. Príčinu vidia v vplyve nedávno vzniknutého katolíckeho kasína, nebudú však v záujme udržania členov zvyšovať členské.