A felkai "Tátra" házi ipar-egylet
Spolok "Tátra" vo Veľkej mal 2. februára 1895 svoje riadne valné zhromaždenie. V článku tajomník spolku Vojtech (Béla) Strauch rozoberá neblahú finančnú situáciu na rok 1896, kedy im po troch rokoch úspešného fungovania spolku nepridelili z ministerstva štátnu dotáciu 500 forintov.