A Magy. Kárpátegyesület "Iglói osztály"-a
Spišskonovoveská pobočka Uhor. Karpatského spolku mala 17. februára 1895 valné zhromaždenie za predsedníctva Martina Rótha. Počet členov spolku dosiahol 76. Predseda referoval o činnosti spolku v roku 1894 aj o jeho finančnom stave, plánoch na rok 1895 a 1896. Na záver mal predseda spolku prednášku o domácich horách. Sprievodným podujatím bola aj výstava o regióne Spiša, obsahujúca mapy a plastiky a iné diela.