A szepesi bánya városok
Zodpovednosť napísať z poverenia Spišského dejepisného spolku Dejiny banských miest na Spiši na seba prevzal Dr. Jozef hajnóczy, spišský školský inšpektor. Keďže spolok nedisponuje finančnými prostriedkami na podporu napísania diela, autor vyzval mesto Spišská Nová Ves, aby ho finančne podporilo, ktoré nato najbližšie prispeje sumou 50 forintov.