Ösztöndij alapitvány
Občan Spišskej Novej Vsi, Ľudovít Schwartz, pri príležitosti výročia úmrtia Lajosa Kossutha venoval pre evanjelickú cirkevnú obec, ktorá zriaďuje vyššie evanjelické gymnázium finančný dar 300 forintov na štipendijnú základinu pre študentov 8. ročníka bez rozdielu vierovyznania.