Az Iglói pomologiai egyesület
Ovocinársky spolok v Spišskej Novej Vsi mal 17. marca 1895 svoje 30. výročné riadne valné zhromaždenie za predsedníctva Martina Rótha. Spolok má 75 členov. Zhromaždenie vyjadrilo vďaku riaditeľovi ovocinárskeho ústavu, Adolfovi Dobóovi a tiež pokladníkovi spolku, Jánovi Hajtsovi.