Az iglói nőegyesület
Spišskonovoveský ženský spolok mal 24. marca 1895 valné zhromaždenie, kde na miesto predsedníčky Irmy Széll, odstupujúcej po 24 rokoch bola jednohlasne zvolená Laura Bukovinszky, podpredsedníčkou väčšinou hlasov pani (Matilda) Fischer Miklósné, zapisovateľom Adolf Dobó.