Sorozás az iglói járásban
V dňoch 23. a 26. marca 1895 bolo na odvod povolaných 527 ľudí povinných vojenskej služby, z ktorých sa dostavilo 217. Odvedených bolo 116 brancov do spoločnej armády, 3 k uhorskému domobraneckému vojsku, 11 získali miesto inde (a iné), 299 brancov sa nezúčastnilo. Vyradených, neschopných služby a vrátených bolo 98 osôb.