"Thurzó-Füred"
Kúpele Thurzo otvoria 15. mája 1895 svoju 6. sezónu. Pre hostí pripravili nový systém stolovania table d'hôte v cene 1,30 Ft pre pacientov využívajúcich hydropatiu a 1,50 Ft pre nehydropatov. lekársku starostlibosť mal doteraz na starosti iba úradný lekár mesta Gelnica Dr. Samuel Lőwenbein, avšak po novom ju bude zabezpečovať lekár bývajúci priamo v kúpeľnom komplexe. Správcovstvo pre sezónu 1895 preberie Eugénia Márkus