A lőcsei izr. jótékony nőegyesület
5. mája 1895 mal valné zhromaždenie levočský izraelitský dobročinný ženský spolok za predsedníctva Johanny Kohn. Spolok má 67 levočských a 14 cudzích členov a disponuje sumou 700 forintov, čo je vzhľadom na jeho 2-ročnú existenciu pozitívne. Výsledky spolkových volieb: predsedníčka Johanna Kohn, podpredsedníčka Etelka Schanzer, pokladníčka Janka Friedländer; okrem toho boli zvolení členovia výboru.