Érettségi vizsgálat
Na kemarskej obchodnej strednej škole budú koncom júna 1895 prvé maturitné skúšky. Za zmocnenca min. kultu a vzdelávania budú vyslaní kráľ. inšpektor Dr. Hajnóczy a za min. obchodu tajomník košickej obchodnej a priemyselnej komory Eugen (Jenő) Deil.