Halálozás
Major c. k. armády vo výslužbe Václav (Venczel) Prantner, nositeľ vojenského záslužného kríža, dôstojník a vlastník vojenskej medaily zomrel 23. mája 1895 v Spišskej Novej Vsi. Pohreb bol 26. 5. za veľkej účasti s vojenským sprievodom. Za zosnulým trúchli jeho manželka, rodená Tekla Tirscher.