Választás
Rada miestnej evanjelickej cirkvi v Spišskej Novej Vsi zvolila 19. mája 1895 na tri roky za riaditeľa vyššieho gymnázia Mikuláša Fischera, za riaditeľa základnej a meštianskej školy bol zvolený Adolf Dobó.