A lőcsei tanitói kör
21. mája 1895 mal na radnici schôdzu Levočský učiteľský kruh. Viedol ju predseda spolku Karol Ormóssy. Prednášku mal učiteľ vyššej reálnej školy Simon Bauer, ktorý členov oboznámil aj s upravenými stanovami Spišského učiteľského spolku. Levočský kruh k nim prispel malými zmenami.