Közgyülés
Miestny izraelitský ženský spolok mal 2. júna 1895 valné zhromaždenie za predsedníctva pani Pollák Adolfné. Ročný príjem bol v sume 821 forintov a 25 grajciarov. Výdaje dosiahli 795 frt vrátane 250 frt vkladu do sporiteľne. Do spolku vstúpilo 9 členov a vystúpili traja, ich počet je tak 78. Z pokladne spolku vyčlenili finančnú pomoc pre 22 odkázaných; mesačne 6 vdov, resp. pre chudobné rodiny ako riadnu pomoc rozdali 250 forintov. Celkový majetok spolku je 2331 frt a 12 grajciarov. Zároveň odstupuje pokladníčka spolku p. Friedmann Mórné. Podpredsedníčkou sa stala Rosenberg Bertalanné, pokladníčkou znova Friedmann Mórné.