Honvéd-törzstisztek tanulmányúton
Štábni dôstojníci veliteľstva košickej 39. domobraneckej divízie (v novinách nesprávne uvedené ako 39. brigáda), obvodný veliteľ generálporučík Kálmán Bolla, generál Sándor Jablanczy, plukovník Ferenc Bihar, podplukovníci Károly Halász a Emil Wollenhoffer a major Samu Hazai začali svoj bojový jazdecký výcvik 3. júna 1895 v Poprade, 5. 6. prišli do Levoče, odkiaľ pokračovali 6. 6. do Spišského podhradia. Budú v ňom pokračovať do 12. júna.