A nedeczi tűzkárosultak [...]
Pre poškodených požiarom v Niedzici (Nedecz) usporiadal notariát v Slovenskej Vsi (Tótfalu) finančnú zbierku, kde prispeli nasledujúce obce sumou: obec Vojňany (Kriegh) 3,95 frt; Výborná (Viborna) 4,75 frt; Spišská Belá (Nagy-Eőr) 6,90 frt, Slovenská Ves 11,42 frt; Rakúsy (Rókusz) 13, 05 frt; Lendak (Landok) 30,65 frt; Ždiar (Zsdjár) 36,10 frt; spolu 106 forintov a 82 grajciarov. Suma bola postúpená na okresný slúžnovský úrad v Kežmarku.