Baltik Frigyes
Evanjelického biskupa preddunajského cirkevného dištriktu Fridricha baltíka zvolili na sneme v Balážských Ďarmotách za nového superintendenta tohto dištriktu. Inak Liptovský Svätý Mikuláš sa aj s časťou župy pripojil k potiskému cirkevnému dištriktu.