Az iglói községi polgári fiuiskola
Minulý rok v septembri 1894 otvorili v Spiškej Novej Vsi prvý ročník obecnej chlapčenskej meštianskej školy, kde sa zapísalo vyše 30 študentov. 25. júna 1895 prebiehali koncoročné skúšky pod vedením kráľ. školského inšpektora Dr. Jozefa Hajnóczyho. Všetky predmety boli vyučované v maďarskom jazyku a žiaci aj odpovedali v maďarskom jazyku. Inšpektor vyjadril uznanie za odvedenú prácu učiteľom Bacsányimu a Karolinymu.