Halálozás
9. júla 1895 zomrel vo veku 43 rokov Adolf Schanzer, pohreb prebehol 10. júla. Spišskonovoveský učiteľ Móric (Mór) Lőwy v smútočnej reči vyzdvihol obchodnícke cnosti zosnulého, ktorý bol obľúbeným členom spoločnosti mesta Levoča.