A "Szepesi-Tanitóegyesület" közgyülése
Pokračovanie článku: Spišský zväz učiteľov mal 10. júla 1895 valné zhromaždenie v telocvični vyššieho gymnázia v Spišskej Novej Vsi, na ktorom sa zúčastnilo zhruba 170 pozvaných hostí, ktorých obsluhovalo 30 chyžných. organizáciu podujatia zabezpečoval Jenő Ujlaki. Na slávnostnom obede boli prítomní zástupcovia mestských úradov, kráľ. okresného súdu, úradu hlavného slúžneho a mestskej inteligencie ako aj veliteľ miestneho honvédskeho práporu János Petőcz. Slávnostný prípitok predniesol predseda zväzu Adolf Dobó. Ďaší členovia zväzu takisto pozdravili najvýznamnejšie zainteresované osobnosti. Po obede si hostia pozreli miestne továrne a elektráreň. O ôsmej večer sa na počesť pozvaných vo veľkej sále hotela "Baník" (Bányász-szálló) odohralo divadelné predstavenie. Na druhý deň 11. júla boli členovia valného zhromaždenia hosťami mesta Spišská Nová Ves v Spišskonovoveských kúpeľoch. V závere článku vyjadrilo predsedníctvo zväzu poďakovanie všetkým zainteresovaným organizáciám a osobám za organizáciu a poskytnuté služby počas trojdňového podujatia Spišského zväzu učiteľov.