Millennium
Univerzitný knihovník z Budapešti C. Deddek a prešovský učiteľ teológie Jozef Hörk boli v Levoči 17. júla 1895 z poverenia ministertva školstva, aby v tamojších cirkevných a školských archívoch a knižniciach župy, mesta vykonali výskum materiálov pre oslavy milénia príchodu starých Maďarov. Kvôli lepšej orientácii ich sprevádzal Dr. Koloman Demkó, riaditeľ vyššej reálnej školy v Levoči. Výskumníci z Levoče odišli do Spišskej Novej Vsi a Kežmarku.