A F.M.K.E. szepesvármegyei választmányának 1895. julius hó 14-én Késmárkon tartott közgyülésének jegyzőkönyve
Dňa 14. júla 1895 mal spišský výbor Hornouhorského vzdelávacieho spolku F.M.K.E. valné zhromaždenie v Kežmarku. Zároveň sa ustanovil aj mestský výbor Kežmarku, kde sa predsedom stal primátor Karol Schwarcz, podpredsedom kráľ. notár Štefan Ambrózy, pokladníkom advokát Dr. Karol Hoffmann a zapisovateľom učiteľ Koloman Végh. Spišský výbor spolu zvolil nový funkcionárov: za výkonného podpredsedu spišského podžupana Aladára Raisza, za druhého podpredsedu Dr. Karola Schwarcza, za tajomníka ponechal doterajšieho Arnolda Miskolciho, za zapisovateľa hlavného notára Levoče Ľudovíta Fleischhakkera. Pokladník spolku Fridrich Sváby informoval o rozpočte a vyberaní členského príspevku, kde spomedzi 102 riadnych členov ho zaplatili dosiaľ iba 30,