A Magyar Kárpát-Egyesületnek 1894/5. évi elnöki jelentése
Článok obsahuje hlásenie predsedu Uhorského Karpatskéo spolku za rok 1894/5 s dôrazom na rozvoj turistických stredísk a ciest na Spiši a vo Vysokých Tatrách. V úvode vyjadruje poklonu panovníčke cisárovnej Alžbete, ktorá kraj navštívila v júli 1895 a poslancovi krajinského snemu, rodákovi Dr. Aurelovi Münnichovi.