A Magyar Kárpát-Egyesületnek 1894/5 évi elnöki jelentése
Článok obsahuje hlásenie predsedu Uhorského Karpatského spolku zo 4. augusta 1895 za rok 1894/5, kde hodnotí činnosť a aktivitu jednotlivých regionálnych oddelení.