Magas kitüntetés
Spišský rodák, lekár v meste Karlsbad (Karlove Vary) Dávid Tyrnauer dostal vysoké vyznamenanie. Bulharské knieža Ferdinand počas svojho liečebného pobytu bol pod rehabilitačným dohľadom Tyrnauera a na znak uznania mu knieža udelilo Rad Alexandra za zásluhy a dalo viacero darov.