Állami anyakönyvvezetők tanfolyama Lőcsén
Matrikári štátnych matrík z okresov Levoča, Spišská Nová ves, Spišské Podhradie, Gelnica mali 25. septembra 1895 v levočskom župnom dome kurz pod vedením spišského inšpektora matrík, Gyulu Kertésza. Otvorenia kurzu sa zúčastnil aj spišský podžupan Aladár Raisz so slávnostným príhovorom. Po kurze inšpektor odcestoval do kežmarku nanasledujúci kurz pre ďalšie okresy.