Halálozás
9. októbra 1895 zomrel na zástavu srdca vo veku 39 rokov kapitán Andor Koós, príslušník 4. prápora košického 9. honvédskeho pešieho pluku. Zosnulý bol veliteľom prápora v Spišskej Novej Vsi. Na pohrebe sa zúčastnil celý spišskonovoveský štáb dôstojníkov. Za zosnulým smúti jeho manželka, maloleté dieťa a celá rodina.