Polgári házasság
Evanjelik, exekútor Ladislav (László) Zwicker a židovka Réza Schwarz uzavreli 23. novembra 1895 občiansky sobáš v Strážach pred občianskym úradníkom Pavlom Scholczom. Obe strany sa pred uzavretím manželstva na kráľ. okresnom súde v Spišskej Sobote dohodli, že ich budúce deti budú mať otcovu vieru.