Halálozás
Po dlho utrpení zomrel vo veku 72 rokov 18. júla 1914 v Gelnici Sándor Soltz, penzionovaný riaditeľ hút bývalej Hornouhorskej banskej spoločnosti Felsőmagyarországi bányapolgárság. Pohreb prebehol 20. júla za veľkej účasti verejnosti.