A háborúba bevonultak családtagjait élelemmel segélyező bizottság
Dňa 5. augusta 1914 mala zakladajúcu schôdzu komisia na pomoc rodinám postihnutých vojnou, zložená po štyroch členov z každej zo šiestich dobročinných organizácií. Predsedom bol zvolený Koloman (Kálmán) Münnich, za podpredsedov boli zvolení: vdova po Imrem Boborym, predsedníčka miestneho spolku Červeného kríža, predsedníčka Všeobecného ženského spolku Langsfeld Gézáné, predsedníčka spolku Diakoniek vdova Senger Endréné, predsedníčka spišskonovoveskej pobočky Sanatórneho spolku arcivojvodu Jozefa, predsedníčka Izraelitského ženského spolku vdova Dr. Korach Fülöpné, predsedníčka Rímskokatolíckeho ženského spolku Dr. Wesselényi Mátyásné a primátor mesta Spišská Nová Ves Cornel Folgens. Pokladníkom a tajomníkom sa stal učiteľ vyššieho gymnázia József Stromp, ktorý prevzal aj vedenie a riadenie kuchyne. každý zo spolkov tiež finančne prispeje k pokrytiu výdavkov komisie. Pomoc sa týka teplého obeda výhradne pre rodiny tých, ktorých členovia narukovali do vojny.