Felhivás!
Na celoštátny podnet arcivojvodkyne Augusty a pod jej záštitou sa začala všeobecná pomocná akcia s názvom "Rýchla pomoc" (Gyorssegély), ktorej vedenie na výzvu centrály prevzala v Spišskej župe barónka Wieland. Keďže je v kraji množstvo chudobných obcí, ktoré nemajú na pomoc dotknutým rodinám vojakov povolaných do vojny, žiada o zapojenie sa do akcie čo najväčší počet miest a obcí, ako aj širokej verejnosti. Výnos z jednotlivých zbierok je potrebné poukázať na úrad hlavného župana Spišskej župy. Zaslané sumy budú následne novinovo zverejňované a preozdelené medzi dotknuté rodiny z tých obcí, ktoré ich z vlastných zdrojov nedokážu zaopatriť. Výzva obsahuje aj prvú prílohu najvýznamnejších darcov s darovanými sumami.