Segélyakció a szepesszombati járásban
Gedeon Majunke inicioval 4. augusta 1914 zvolanie komisie na pomoc rodinám postihnutých vojnou v okrese Spišská Sobota (dnes Poprad). Vo svojej výzve sa obracia na vedenie mesta Poprad, Spišská Sobota a na obce Matejovce (Mateóc), Veľká (Felka) a Stráže pod Tatrami (Sztrázsa).