Polgári őrség Lőcsén
Na základe povolenia podžupana Spišskej župy a nakoľko sa počet policajného zboru zredukoval v dôsledku povolania jeho členov do vojny na troch, zriadil policajný kapitán občiansku hliadku pozostávajúcu zo 40 členov z radov úradníkov, učiteľov, vysokoškolských poslucháčov a občanov mesta. Velia jej učitelia vyššieho gymnázia Dr. Michal (Mihály) Haltenberger a Ján (János) Mirkva. Hliadke sa 4. augusta podarilo chytiť trojčlennú skupinu rómskych zlodejov.