Négyszáz nő foglalkoztatása
Článok je výzvou podnikateľa a majiteľa textilnej továrne na spracovanie ľanu a bavlny Rudolfa Haltenbergera zo Spišskej Novej Vsi na možnosť zamestnania pre štyristo žien, ktoré by mali šiť vojenské košele a spodnú bielizeň pre armádu. Výzva sa územne týka hlavne Spišskej Novej Vsi, Levoče, Smižian (Szepessümeg), Markušoviec (Márkusfalva), Harichoviec (Pálmafalva), Hrabušíc (Káposztafalva), Letanoviec (Letánfalva) a iných obcí. Ponuka sľubuje stálu riadnu mzdu na viac mesiacov a robotu, ktorú budú môcť vykonávať aj doma.