Bucsuzkodás honvédzászlóaljunktól
Poslanec uhorského snemu a dvorský radca, spišský rodák Koloman Münnich v úvodníku zvláštneho vydania novín v čísle 94 venoval ešte 14. augusta 1914 v Spišskej Novej vsi prejav pri príležitosti odchodu miestneho 4. práporu 9. honvédskeho pešieho pluku na front a pozval širokú verejnosť na rozlúčkový večierok dňa 15. augusta. táto výzva bola zopakovaná aj v nasledujúcom čísle 95 a doplnená informáciou o zhromaždení asi 2000 občanov pred redakciou novín Szepesi Lapok, kde hral vlastenecké piesne orchester Gejzu Putnokyho. Po príchode štábu miestneho práporu na čele s veliteľom kapitánom Alexejom (Elek) Tromplerom boli títo oslavovaní. S dôstojníckym zborom sa rozlúčil Koloman Münnich, ktorému odpovedal Elek Trompler. Prejavy mali tiež penzionovaný generál Koloman (Kálmán) Jácz, kráľ. radca Mikuláš Fischer, primátor Cornel Folgens a člen mestskej rady Leopold (Lipót) Schivetz.