Az iglói vöröskereszt-egyesületi kórház szervezete
Predsedníctvo pobočky spolku Červeného kíža v Spišskej Novej Vsi malo 13. augusta 1914 schôdzu ohľadom organizácie jej spolkovej nemocnice. Na základe hlásenia spolkového lekára Antona (Antal) Teschlera sa na dobrovoľnú zdravotnícku službu prihlásilo 80 žien a 20 mužov, čo však presahuje kapacity nemocnice. Článok uvádza organizačnú štruktúru nemocnice s jednotlivými pracovníkmi a systém zdravotnej opatery.