Gróf Csáky Károly megsebesülése
Štábny podplukovník, syn niekdajšieho grófa Albína Csákyho a jeho manželky grófky rod. Bolza, gróf Karol (Károly) Csáky bol pridelený ako veliteľ štábu k barónovi Leopoldovi (Lipót) Hauerovi, inšpektorovi uhorskej kráľovskej honvédskej jazdy, keď ako veliteľ husárkeho útoku šiel proti nepriateľovi a strelou z pušky bol vážne zranený na ramene tak, že musí byť na lôžku dlhé mesiace.