A lőcsei cs. és kir. tartalékkórház ápolónői
Článok prináša informácie o vojenskej záložnej nemocnici v Levoči. V Levoči zriadili dva ošetrovateľské kurzy, jeden v nemocnici Hermanna Gusztáva, na ktorom sa zúčastnilo 15 urodzených dám. Druhý kurz prebiehal v cis. a kráľ. záložnej nemocnici, na ktorý sa prihlásilo 42 dám, avšak kurz dokončilo 29 z nich. Prednášal im mestský hlavný úradný lekár Dr. Bartolomej (Bertalan) Rozsnyai, zástupca veliteľa záložnej nemocnice od 8. augusta každý deň. Vymenovaní sú aj prítomní zástupcovia levočskej pobočky Červeného kríža, plukovný lekár Dr. Csaszlavszky a iní. Predsedom skúšobnej komisie bol rímskokatolícky farár a opát Celestín (Coelesztin) Kompanyik. Po absolvovaní dvojtýždňového kurzu obdržali úspešné absolventky komisiou podpísané ošetrovateľské osvedčenia. Na záver sú uvedené mená absolventiek kurzu.