A lőcsei pénzügyi tisztviselők példája
Príklad finančných úradníkov z Levoče neostal bez nasledovníkov. Bývalý učiteľ reálnej školy v Levoči, Gyula Győrffy, momentálne univerzitný učiteľ, ponúkol po 10 korún pre Červený kríž a na pomoc rodinám narukovaných vojakov. Okrem neho sa zatiaľ vyjadril len jeden učiteľ gymnázia z Levoče, že zo svojho platu venuje 1 % na vyššie uvedené ciele. V článku je tiež výzva redakcie voči učiteľom vyšších škôl v Spišskej župe, aby jednotne nasledovali tento príklad.