A szerb foglyok
Do Levoče priviezli 36 srbských zajatcov, ktorých strážia v cele kráľ. prokuratúry. Zaopatrenie týchto zajatcov vyjde mesto denne na 56 korún, čo predstavuje pre mesto veľkú finančnú záťaž. Preto chce mesto týchto zajatcov zamestnať rôznymi prácami, aby sa z ich mzdy vrátili náklady na ich zaopatrenie.