Adomány a Vöröskereszt javára
Viktor Immerglück, majiteľ divadla Uránia v Levoči šiel príkladom iným podnikateľom, keď dvakrát odohrali v kine snímku "Párizs lángokban" (Paríž v plameňoch) a venoval polovicu sumy zo vstupného spolku Červeného kríža. Navyše na tento účel bude dávať počas trvania vojny 10 % čistých výnosov z každeho filmového predstavenia. Redakcia novín v tomto geste vidí nasledovaniahodný príklad pre bohatú strednú vrstvu, ktorí svojim 2-korunovým príspevkom považujú povinnosť voči vlasti už za vybavenú.