50 ágy a Vöröskeresztnek
Mesto Levoča ponúklo a zriadilo pre spolok Červeného kríža vojnovým raneným 50 postelí v priestoroch mestskej školy. Levočský opát a plebán Celestín Kompanyik vzal na plecia kompletnú opateru a ošetrovanie desiatich ranených vojakov.