Megalakult az Országos Vöröskereszt-Egylet korompai fiókja
27. augusta 1914 bola vo veľkej sále kasína továrne vytvorená pod vedením továrnika Rudolfa Biróa krompašská pobočka celokrajinského spolku Červeného kríža. Zišlo sa tu mnoho žien aj mužov z Krompách a Sloviniek. Za predsedu pobočky zvolili Rudolfa Biróa spolu s manželkou. Taktiež rozhodli o zvolení 20-členného výboru. Pobočka má zatiaľ 600 členov.