Mózer Frigyes szepesváraljai városi pénztárnok ... [fia]
Syn mestského pokladníka zo Spišského Podhradia Fridricha Mózera, nadporučík, sa vrátil domov so zranením pomliaždenia. Bol zaradený do guľometného oddelenia. Jeho kôň zakopol a pochoval pod seba nadporučíka, ktorý utrpel vnútorné zranenia vážnejšieho charakteru.