Sokatmondó levél
Obvodnému notárovi Andrejovi (András) Gárzsikovi adresovali jeho priatelia ďakovný list, v ktorom vyjadrujú svoj obdiv a pokoru pred obetavosťou Gárzsika, ktorý ihneď po prečítaní výzvy dobročinnej akcie "Zlato za železo" ako prvý prišiel do úradu hlavného slúžneho Aladára Wielanda a venoval svoju zlatú retiazku, pečatný prsteň aj obrúčku.