A szepesi püspök és káptalan
Spišský biskup a spišská kapitula zriadili v kňazskom seminári Spišskej Kapituli nemocnicu pre zranených vojakov s tridsiatimi lôžkami, plným vybavením a opaterou. V ošetrovaní pacientov pomáha okrem dvoch rádových sestier z Levoče pod vedením primára Dr. Arisztida Kirayho aj osem novicov.